Kategorier
Semestersegling

Segla i Grekland

Det är svårt att föreställa sig en bättre sommar än en i Grekland, och det är svårt att tänka sig en bättre sätt att tillbringa den än på en segelbåt. Grekland har något för alla, oavsett om du letar efter avkoppling eller äventyr.

Oavsett om du har seglat förut eller inte, finns det ett charterföretag i Grekland som passar dina behov. Du kan välja mellan att hyra en båt med besättning eller en båt utan, beroende på hur mycket erfarenhet du har. Det finns över 3 000 öar i Grekland, så det finns gott om ställen att utforska. Några av de mest populära seglar destinatonerna inkluderar Rhodos, Kreta, Korfu, Mykonos & Santorini.

Segla på Rhodos

Rhodos är en av Greklands största öar och ligger i Egeiska havet. Rhodos är en av de mest solsäkra platserna i Grekland och det är inte så konstigt att många charterresenärer väljer just Rhodos för sin semester. Rhodos är också ett bra val för seglare. Ön har en bra hamninfrastruktur och det finns många seglarbutiker och verkstäder. Rhodos har också många fina seglarplatser längs kusten. Det finns flera charterföretag som erbjuder segelbåtar i Rhodos. Du kan också hyra en båt på egen hand. Seglarbutikerna i Rhodos har bra kunskap och kan hjälpa dig att välja rätt båt för dina behov.

Segla i Grekland är en underbar semester.

Segla runt Kreta

Kreta är en av de mest populära seglingsdestinationerna i Europa. Kreta har något för alla, oavsett om du är en erfaren seglare eller bara börjar. Kreta har massor av sevärdheter, vackra stränder och en rik historia. Det finns ett stort utbud av segelbåtar att hyra på Kreta, allt från små båtar för mindre grupper till stora båtar för stora sällskap.

Det finns även möjlighet att hyra catamarans och motoryachter. Kreta är en av de mest populära destinationerna för catamarans i Europa. Det finns många segelklubbar och charterföretag på Kreta som kan hjälpa dig med allt från att hyra en båt till att boka seglingskurser.

Segla runt Korfu

Sailing runt Korfu är en mycket trevlig upplevelse. Detta är en av de mest vackra öarna i Grekland och det finns många bra segelplatser. Man kan segla mellan de många öarna i Korfu och njuta av den vackra naturen. Det finns också många bra restauranger och tavernor på ön som man kan besöka.

Segla på Mykonos

Båtlivet i Mykonos är något som alla bör uppleva. Att segla omkring de vackra öarna i Grekland är en upplevelse som du sent kommer att glömma. Det finns många olika sätt att njuta av seglingen i Mykonos.

Du kan hyra en båt för en dag eller en vecka och segla runt de vackra öarna. Det finns också möjlighet att delta i olika seglarutbildningar som finns på ön. Det finns många sevärdheter i Mykonos som du kan besöka medan du seglar. De vackra stranderna, de mysiga byarna och de historiska platserna är några av de saker som du kan uppleva. Det är också mycket roligt att umgås med andra människor.

Segling runt vackra Santorini

Santorini är en av de mest populära seglar destinationerna i Grekland och det är lätt att se varför. Santorini är en av de mest spektakulära öarna i Medelhavet och erbjuder en unik blandning av segling och sightseeing. Santorini är känt för sin vulkaniska historia och dess unika landskap.

Seglare kommer att njuta av de vackra vyerna av Santorini Caldera, som är ett unikt landskap som orsakats av en vulkanisk eruption för länge sedan. Santorini är också känt för sin fantastiska mat och vin. Seglare kommer att ha möjlighet att prova några av de lokala rätterna och vinerna under sin vistelse.

Av Anita

Jag är 35 år och kommer från Stockholm i Sverige. Jag är en passionerad fotograf och författare. Jag har jobbat som fotograf i över 10 år. Älskar att fånga ögonblicken i min kamera och att dela bilderna på sociala medier. Jag är också en ivrig resenär och har besökt många olika länder i Europa, Asien och Afrika. Jag ser mig som en mycket kreativ person och har alltid ett öga på detaljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *