Kategorier
Semestersegling

Segla i Brittiska jungfruöarna

Det finns inget bättre än att segla omkring i Brittiska Jungfruöarna. Dessa öar är en av de mest populära destinationerna för seglare. Detta beror på det fina vädret, de vackra stränderna och de många sevärdheterna. Brittiska Jungfruöarna ligger i Karibiska havet och består av över 60 öar. De flesta av dessa öar är obebodda och det finns massor av segelmöjligheter.

Chartersegling på jungfruöarna

Det finns olika typer av charterföretag som erbjuder segelresor i Brittiska Jungfruöarna. Du kan välja mellan att hyra en båt med besättning eller en båt utan besättning. Om du väljer en båt med besättning får du en skipper som känner till de bästa segelplatserna. Detta är ett bra alternativ om du är nybörjare. Om du väljer en båt utan besättning måste du själv se till att du känner till alla segelplatserna. Det finns många sevärdheter i Brittiska Jungfruöarna. Besök exempelvis ”The Baths” på Virgin Gorda.

Segla bland korallrev

Segling Brittiska Jungfruöarna

Här kan du se klippor som är täckta av korallrev. Det finns också många grottor och hålor att utforska. Ett annat populärt sevärdhet är ”The Indians”. Detta är en mindre ö som har ett vackert korallrev. På denna ö finns det också en liten sandstrand. Det finns många ställen att ankra upp vid i Brittiska Jungfruöarna. De flesta av dessa ställen är öppna för allmänheten. Det finns dock några ställen som är reserverade för charterbåtar. Dessa är ofta lite dyrare. De flesta charterföretag har dock ett eller flera ställen som de rekommenderar. Oavsett vilken typ av båt du väljer att hyra är det viktigt att du följer skipperns anvisningar. Detta gäller särskilt om du är nybörjare. Segla inte utan att först ha koll på väder och vind. Följ även skipperns anvisningar när det gäller segling i närheten av andra båtar och grunda områden.

Av Anita

Jag är 35 år och kommer från Stockholm i Sverige. Jag är en passionerad fotograf och författare. Jag har jobbat som fotograf i över 10 år. Älskar att fånga ögonblicken i min kamera och att dela bilderna på sociala medier. Jag är också en ivrig resenär och har besökt många olika länder i Europa, Asien och Afrika. Jag ser mig som en mycket kreativ person och har alltid ett öga på detaljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *