Senaste inläggen

Seglarhandskar, byxor och jackor - Vi utbildar dig om vad som behövs för segling i kallt väder
  • 21 Dec, 2022

Uttrycket “Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder” kan tyckas vara en klyscha, men det är högst aktuellt i seglarsammanhang. Med rätt seglarhandskar, jacka, byxor och andra seglarkläder kan du segla fram till dess att isen lägger sig. Här ska vi gå igenom det du behöver, från topp till tå, för att hålla dig varm och torr oavsett seglarväder. Jacka och byxor för att hålla värmen på segelbåtenEn bra seglarjacka är ett måste.

Få koll på seglar termer
  • 23 Oct, 2022

Om du ska ut på sjön är det bra att ha koll på några vanliga seglar termer. Likväl som att inventera allt för båten är det bra att kunna kommunicera med andra på sjön. Ett uttryck som du säkerligen komma stöta på är förtöja. Det betyder att du sätter fast båten någonstans. Det vanligaste är att du förtöjer båten i en brygga. Du hittar allt båttillbehör online som du behöver för att säkra båten på ett bra sätt.

Segla i Västindien
  • 16 Aug, 2022

Segling i Västindien är en fantastisk upplevelse. Det finns något för alla, oavsett om man är ute efter att slappna av och ta det lugnt eller om man vill ha lite mer action och uppleva något nytt. Oavsett vad man är ute efter finns det gott om sevärdheter och aktiviteter i Västindien. Det finns många olika sätt att segla i Västindien. Man kan hyra en båt och segla runt på egen hand eller man kan anlita en segelbåt med besättning.

Segla i Seychellerna
  • 14 Jun, 2022

Välkommen till Seychellerna, en pärla i Indiska oceanen. Här finns massor av olika sätt att tillbringa din tid på havet.Från lugna seglatser runt de lummiga öarna, till fartfyllda dagar på katamaranen, det finns något för alla. Segling är populärtSegling är en av de mest populära aktiviteterna här på öarna. Oavsett om du är en erfaren seglare eller barabörjar lära dig, finns det flera olika alternativ för dig att välja mellan. Du kan hyra en liten båt för endag eller en vecka, eller boka en plats på en av de många segelturerna som erbjuds här.

Segla runt Tahiti
  • 14 Jun, 2022

Det finns inget mer exotiskt än segla i Tahiti. Det är en fantastisk upplevelse som du aldrig kommer att glömma. Där kan du uppleva den fantastiska naturen och de vackra stränderna. Tahiti är också känt för sina vackra solnedgångar och stjärnklara nätter. Populär seglingsdestinationTahiti är en av de mest populära seglardestinationerna i världen och det finns massor av olika sätt att upplevadet på. Du kan segla runt de vackra öarna, eller du kan hyra en båt och åka runt i Tahitis fantastiskalaguner.

Segla i Grekland
  • 02 Jun, 2022

Det är svårt att föreställa sig en bättre sommar än en i Grekland, och det är svårt att tänka sig en bättre sätt att tillbringa den än på en segelbåt. Grekland har något för alla, oavsett om du letar efter avkoppling eller äventyr.Oavsett om du har seglat förut eller inte, finns det ett charterföretag i Grekland som passar dina behov. Du kan välja mellan att hyra en båt med besättning eller en båt utan, beroende på hur mycket erfarenhet du har.

Segla i Brittiska jungfruöarna
  • 16 May, 2022

Det finns inget bättre än att segla omkring i Brittiska Jungfruöarna. Dessa öar är en av de mest populära destinationerna för seglare. Detta beror på det fina vädret, de vackra stränderna och de många sevärdheterna. Brittiska Jungfruöarna ligger i Karibiska havet och består av över 60 öar. De flesta av dessa öar är obebodda och det finns massor av segelmöjligheter. Chartersegling på jungfruöarnaDet finns olika typer av charterföretag som erbjuder segelresor i Brittiska Jungfruöarna.

America’s Cup: Inget Americas cup i Cork
  • 29 Mar, 2022

Hamnen i Cork skulle vara en perfekt plats för evenemanget, men en bedömning av nödvändiga infrastruktur- och planeringsarrangemang inte skulle hinna bli klara i tid.”De båda parlamentarikerna Catherine Martin och Jack Chambers sa att efter samråd med partiledare och relevanta kabinettskollegor har de idag beslutat att ”inte gå vidare i anbudsprocessen för att vara värd för loppet”.Projektet backades upp av den irländska utrikesministern Simon Coveney, en ivrig seglare, med god förståelse för America’s Cup.